Το καλάθι μου

Σύνολο: {{order.final_cost}}
Τηλεφωνικές παραγγελίες 2104949409
Δωρεάν μεταφορικά άνω των 69€
Έως 12 άτοκες δόσεις για αγορές άνω των 69€
Φως και Αντανάκλαση: Κάντε φωτεινό κάθε χώρο του σ
Πίσω στην λίστα άρθρων

Φως και Αντανάκλαση: Κάντε φωτεινό κάθε χώρο του σπιτιού

Το φως αποτελεί ένα ζωτικό στοιχείο για τη δημιουργία μιας ευχάριστης και λειτουργικής ατμόσφαιρας στο σπίτι μας. Από την επιλογή της σωστής πηγής φωτός μέχρι την αντανάκλαση του φωτός μέσω καθρέφτη, μπορούμε να μεταμορφώσουμε τους χώρους μας και να τους κάνουμε πιο φωτεινούς και ευχάριστους για καθημερινή χρήση. Ας εξερευνήσουμε μερικές ιδέες για να δημιουργήσουμε έναν φωτεινό και αναζωογονητικό χώρο σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού μας.

Η σημασία της σωστής φωτιστικής πηγής:
Η κατάλληλη πηγή φωτός είναι το κλειδί για να δημιουργήσουμε την επιθυμητή ατμόσφαιρα σε έναν χώρο. Δωμάτια όπως το σαλόνι και η κρεβατοκάμαρα στα οποία χαλαρώνουμε τις απογευματινές και βραδινές ώρες, χρειάζονται επιλογές που είτε έχουν την δυνατότητα ρύθμισης, ή πολλές και λιγότερο δυνατές πηγές φωτός όπως επιδαπέδια και επιτοίχια φωτιστικά (λαμπατέρ, απλίκες), τοποθετημένες σωστά εντός του χώρου ώστε να μας επιτρέπουν να δώσουμε την ένταση που θέλουμε. Κλασσικό παράδειγμα τα πορτατίφ στο κομοδίνο. Άλλοι χώροι όπως η τραπεζαρία και το γραφείο χρειάζεται να είναι λειτουργικά όταν δεν υπάρχει αρκετό φυσικό φως. Εκτός από τα φωτιστικά οροφής και τους πολυελαίους, υπάρχει και η δυνατότητα συνδυασμού με επιφάνειες αντανάκλασης όπως καθρέφτες, που αντανακλούν το φως μέσα στον χώρο και του δίνουν μια φυσικότητα.

Η ένταση του φωτός:
Η επιλογή της σωστής θερμοκρασίας φωτός κάνει μεγάλη διαφορά στην ατμόσφαιρα και στην πρακτικότητα. Το πιο απαλό θερμό κίτρινο φως ξεκουράζει τα μάτια ενώ το πιο ψυχρό μπλε φως είναι βοηθάει στην εγρήγορση και ενδείκνυται για χώρους εργασίας. Μια καλή ιδέα είναι να υπάρχουν φωτιστικά με διαφορετικές θερμοκρασίες ώστε ανά πάσα στιγμή να μπορούμε να δημιουργήσουμε την ατμόσφαιρα που θέλουμε. Παραδείγματος χάριν, χρησιμοποιήστε ψυχρό φως για τα φωτιστικά οροφής, και θερμό για για επιδαπέδια και επιτραπέζια φωτιστικά.

Ο ρόλος του καθρέφτη:
Οι επιφάνειες αντανάκλασης είναι ένας κλασικός τρόπος να κάνουμε τον χώρο μας να φαίνεται μεγαλύτερος. Μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για να δώσουν περισσότερη και πιο φυσική φωτεινότητα στους πιο σκοτεινούς χώρους. Ο στρατηγικός συνδυασμός φωτιστικού και καθρέφτη θα μεταμορφώσει τον χώρο και θα βοηθήσει κάθε δωμάτιο, ειδικά αυτά που έχουν πιο σκούρα χρώματα και απορροφούν το φως από πιο αδύναμες λάμπες ή το φυσικό φως από μικρότερα παράθυρα.


Ο φωτισμός και η αντανάκλαση του φωτός παίζουν ένα καθοριστικό ρόλο στη δημιουργία μιας φωτεινής και ευχάριστης ατμόσφαιρας στο σπίτι μας. Αξιοποιώντας τις σωστές φωτιστικές πηγές, τους καθρέφτες και την αντανάκλαση του φωτός, μπορούμε να μεταμορφώσουμε τους χώρους μας και να τους κάνουμε πιο φωτεινούς, ανοιχτούς και ευχάριστους για καθημερινή χρήση.

Σχετικά προϊόντα