Το καλάθι μου

Σύνολο: {{order.final_cost}}
Τηλεφωνικές παραγγελίες 2104949409
Δωρεάν μεταφορικά άνω των 69€
Έως 12 άτοκες δόσεις για αγορές άνω των 69€
Χρώματα και πώς μας επηρεάζουν
Πίσω στην λίστα άρθρων

Χρώματα και πώς μας επηρεάζουν

Είναι σίγουρο πως είτε το αγαπημένο μας χρώμα είναι το μαύρο, είτε είμαστε λάτρεις του ροζ, τα χρώματα επιδρούν στην διάθεσή μας δημιουργώντας μας το αίσθημα της ηρεμίας και της χαλάρωσης ή στην άλλη όψη του νομίσματος μας κάνουν πιο δραστήριους και ενεργητικούς.

Το μπλε, το μωβ και το πράσινο είναι γνωστό ότι δημιουργούν αρμονικά συναισθήματα, ηρεμία και δείχνουν πλούτο, κύρος μα και μυστήριο. Το κόκκινο, το πορτοκαλί και το κίτρινο μας ανεβάζουν την διάθεση και την ενέργεια. Έχουμε όμως και χρώματα όπως είναι το γκρι, το καφέ με τις γήινες αποχρώσεις και φυσικά το λευκό, το χρώμα της καθαρότητας, της φρεσκάδας και της μινιμαλιστικής διάθεσης, και το μαύρο, το χρώμα της πολυτέλειας, των αυστηρών γραμμών με μια πιο σέξι διάθεση που το καθένα παίζει έναν ιδιαίτερο ρόλο στην διάθεση και την καθημερινότητά μας.

Τι γίνεται όμως όταν τα χρώματα δε μπαίνουν μόνο στην γκαρνταρόμπα μας αλλά εισβάλλουν στο σπίτι μας; Πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας πως ογκώδη  κομμάτια όπως είναι ο καναπές ή η τραπεζαρία και το κρεβάτι μας είναι πιο εύκολο να τα έχουμε επιλέξει σε ήρεμους, ίσως πιο συντηρητικούς χρωματικούς τόνους έτσι ώστε να δώσουμε έμφαση και ένταση σε διακοσμητικά όπως πίνακες, φωτιστικά, καλάθια, μαξιλάρες, κουρτίνες και χαλιά. Δε πρέπει να ξεχνάμε πως κάποια από τα χρώματα, όπως είναι το σκούρο μπλε ενσωματώνονται πιο εύκολα στην διακόσμησή μας ταιριάζοντας με περισσότερες αποχρώσεις απ’ ότι για παράδειγμα το κόκκινο.