Το καλάθι μου

Σύνολο: {{order.final_cost}}
Τηλεφωνικές παραγγελίες 2104949409
Δωρεάν μεταφορικά άνω των 69€
Έως 12 άτοκες δόσεις για αγορές άνω των 69€

Όροι Χρήσης

1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Η ηλεκτρονική διεύθυνση www.poonto.gr αποτελεί το χώρο διαδικτυακής προβολής και το ηλεκτρονικό κατάστημα της εταιρίας με διακριτικό τίτλο «Poonto Store» και στοιχεία:

 • Επωνυμία: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΝΑΡΔΑΤΟΣ
 • Διεύθυνση: Περιστάσεως 36, Τ.Κ.: 18450, Νίκαια Αττικής
 • Τηλ.: 2104949409
 • ΑΦΜ: 100202798  ΔΟΥ: Νίκαιας
 • Αριθμός Γ.Ε.ΜΗ.: 55484809000

Η ανωτέρω Εταιρία για τις ανάγκες των παρόντων όρων χρήσης θα καλείται εφεξής «Εταιρία» ή «Poonto Store», η δε ηλεκτρονική διεύθυνση θα καλείται «Ιστοσελίδα» ή «Ηλεκτρονικό Κατάστημα». Μέσω της «Ιστοσελίδας» ο επισκέπτης της μπορεί να ενημερωθεί για τα προϊόντα, τα οποία πουλάει η Εταιρία καθώς και να προβεί, εάν το επιθυμεί, σε αγορά προϊόντων της «Εταιρίας». Υπεύθυνος επικοινωνίας: Γεώργιος Λιναρδάτος.

Για οποιαδήποτε ερώτηση, απορία ή διευκρίνιση σχετικά με αυτούς τους όρους και τις προϋποθέσεις της παρούσας σύμβασης, ή για σχόλια και παράπονα σχετικά με την ιστοσελίδα μας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στην ηλεκτρονική διεύθυνση sales@poonto.gr ή στον αριθμό τηλεφώνου 2104949409.

Πριν κάνουν χρήση της Ιστοσελίδας και των υπηρεσιών που παρέχουμε μέσω αυτής, οι χρήστες/επισκέπτες καλούνται να διαβάσουν προσεκτικά τους παρακάτω όρους και προϋποθέσεις (στο εξής «Όροι») που διέπουν την χρήση του ηλεκτρονικού μας καταστήματος και των ιστοσελίδων που περιέχει, οι οποίοι δεσμεύουν όλους τους επισκέπτες και χρήστες του. Ο χρήστης/επισκέπτης της Ιστοσελίδας αποδέχεται αυτόματα τους παρόντες Όρους με μόνη την περιήγηση του στην Ιστοσελίδα και σε κάθε περίπτωση εφόσον επιλέξει να εγγραφεί ως μέλος αυτής. Η χρήση του ηλεκτρονικού μας καταστήματός και των υπηρεσιών που προσφέρουμε, προϋποθέτει ανεπιφύλακτη αποδοχή των εν λόγω Όρων από τους χρήστες/επισκέπτες. Περαιτέρω, ο χρήστης/επισκέπτης αποδέχεται τόσο ότι θα λαμβάνει γνώση των όρων χρήσης του Ιστοσελίδας και πιθανόν μελλοντικών τροποποιήσεων ή/και προσθηκών τους κάθε φορά πριν την περιήγησή σε αυτήν, όσο και ότι με μόνη την περιήγησή του συναινεί με το περιεχόμενο των εκάστοτε αναθεωρημένων όρων χρήσης της Ιστοσελίδας.   Σε περίπτωση που κάποιος χρήστης/επισκέπτης διαφωνεί με τους Όρους αυτούς, καλείται να μην κάνει χρήση της παρούσας Ιστοσελίδας. Στην περίπτωση κατά την οποία θα συνεχίσει την περιήγησή του, η ενέργεια αυτή ισοδυναμεί με συναίνεση εκ μέρους του σχετικά με το περιεχόμενο των όρων της Ιστοσελίδας.

H Εταιρία έχει το δικαίωμα ανά πάσα στιγμή και χωρίς προειδοποίηση να αναθεωρήσει, τροποποιήσει ή καταργήσει τους παρόντες Όρους μονομερώς, σύμφωνα με την ελεύθερη κρίση της, ενημερώνοντας βέβαια ταυτόχρονα το παρόν κείμενο για κάθε αλλαγή ή προσθήκη. Διατηρεί επίσης το δικαίωμα να θεσπίσει ειδικότερους όρους χρήσης, οι οποίοι θεωρούνται ως ένα σύνολο με τους παρόντες γενικούς όρους χρήσης, σε περίπτωση όμως σύγκρουσης μεταξύ τους υπερισχύουν οι ειδικοί όροι χρήσης. Τυχόν ακυρότητα κάποιων εκ των παρόντων Όρων, δεν επιφέρει ακυρότητα των υπολοίπων. Η μη ενάσκηση από την Εταιρία των δικαιωμάτων της που απορρέουν από τους παρόντες Όρους, δεν συνεπάγεται παραίτησή της από τα δικαιώματα αυτά, ούτε επιφέρει σιωπηρή κατάργηση Όρου. Η Εταιρία δεν ευθύνεται για παράβαση των παρόντων Όρων που οφείλεται σε λόγους ανωτέρας βίας, όπως ενδεικτικά σεισμοί, πυρκαγιές, πλημμύρες, ακραία καιρικά φαινόμενα, απεργίες κλπ.

2. ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΓΕΝΙΚΑ - ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Κάθε χρήστης/επισκέπτης χρησιμοποιεί την παρούσα Ιστοσελίδα με δική του αποκλειστικά ευθύνη.

Για τη χρήση της Ιστοσελίδας δεν απαιτείται εγγραφή.

Μέσω της περιήγησής του στις επιμέρους σελίδες και κατηγορίες αυτών της Ιστοσελίδας ο χρήστης/επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να ενημερωθεί για τα προϊόντα τα οποία πουλάει η Εταιρία καθώς και για την εν γένει δραστηριοποίηση της Εταιρίας και να προβεί σε αγορά προϊόντων από αυτά που πουλάει η Εταιρία μέσω της Ιστοσελίδας.

Προκειμένου να προβαίνει σε χρήση της Ιστοσελίδας, ο χρήστης/επισκέπτης είναι απαραίτητο να έχει συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του και να πληροί όλες τις νόμιμες προϋποθέσεις για την σύναψη εξ αποστάσεως πώλησης μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματος της Εταιρίας.

Η Εταιρία ενημερώνει τον χρήστη/επισκέπτη ότι, σε περίπτωση που επιθυμεί να λάβει οποιαδήποτε ενημέρωση σχετικά με την χρήση της Ιστοσελίδας γενικά αλλά και ειδικότερα με τη διαδικασία της εξ αποστάσεως αγοράς προϊόντων της Εταιρίας, δύναται να επικοινωνεί είτε μέσω τηλεφωνικής κλήσης στο 2104949409 είτε με αποστολή μηνύματος στη διεύθυνση ηλεκτρονικής αλληλογραφίας sales@poonto.gr

Η Εταιρία δηλώνει προς το χρήστη/επισκέπτη ότι η Ιστοσελίδα ενδέχεται να περιλαμβάνει συνδέσμους ή/και υπερσυνδέσμους προς ιστοσελίδες τρίτων προσώπων φυσικών ή/και νομικών, για την περιήγηση στις οποίες ο χρήστης/επισκέπτης έχει την αποκλειστική ευθύνη. Περαιτέρω ο χρήστης/επισκέπτης αποδέχεται ότι η Εταιρία δεν φέρει καμία ευθύνη για τον τρόπο λειτουργίας, τους όρους χρήσης και το εν γένει περιεχόμενο των ιστοσελίδων των τρίτων προσώπων.

Η Εταιρία καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια να διασφαλίσει την ακρίβεια, πληρότητα, εγκυρότητα και σαφήνεια των πληροφοριών και του εν γένει περιεχομένου της Ιστοσελίδας. Η Εταιρία όμως δεν εγγυάται, ούτε ευθύνεται έναντι των χρηστών/επισκεπτών, για την ασφάλεια και το περιεχόμενο της Ιστοσελίδας. Οι χρήστες/επισκέπτες της Ιστοσελίδας αποδέχονται την αδυναμία της Εταιρίας να ελέγξει το σύνολο του περιεχομένου του και των υπηρεσιών που προσφέρονται μέσω αυτής. Ακόμα, η Εταιρία δεν εγγυάται ότι, η χρήση από χρήστες/επισκέπτες του δικτυακού τόπου, πληροφοριών, στοιχείων ή υλικών που περιλαμβάνονται στο περιεχόμενό του, δεν προσβάλλουν δικαιώματα τρίτων.

Η Εταιρία διατηρεί το δικαίωμα να προβαίνει χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση του χρήστη/επισκέπτη σε οποιαδήποτε αλλαγή, τροποποίηση, προσθήκη ακόμα και κατάργηση τμήματος ή/και του συνόλου σελίδων, κατηγοριών, εφαρμογών και λογισμικών της Ιστοσελίδας όπως επίσης να μεταβάλει εν γένει τη λειτουργία, τον τρόπο παρουσίασης και τη δομή της καθώς και να διακόψει πλήρως τη λειτουργία της.

3. ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΕΥΘΥΝΗΣ

Οι χρήστες/επισκέπτες που δεν εμπιστεύονται την Ιστοσελίδα καλούνται να μην την επισκέπτονται ούτε να κάνουν χρήση των υπηρεσιών που προσφέρονται μέσω αυτής. Ακόμα, οι χρήστες/επισκέπτες καλούνται να χρησιμοποιούν λογισμικό προστασίας από ηλεκτρονικούς ιούς, Trojan horses, ή άλλα επιβλαβή προγράμματα και στοιχεία.

Η Εταιρία δεν ευθύνεται για  ζημίες από τη χρήση παραγγελθέντων προϊόντων που οφείλονται σε λανθασμένη επιλογή προϊόντων από τον χρήστη, απρόσεκτη ή λανθασμένη χρήση των προϊόντων, ή σε υπαιτιότητα του κατασκευαστή, όπως πταίσμα κατά την κατασκευή, ελλιπείς πληροφορίες ή οδηγίες που συνοδεύουν τα προϊόντα, ποιότητα κατασκευής, ασφάλεια υλικών και πραγματικά ελαττώματα. Η ευθύνη της Εταιρίας στην περίπτωση ελαττωματικού προϊόντος περιορίζεται στην υποχρέωση αντικατάστασης αυτού, εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις επιστροφής προϊόντων.

H Εταιρία δεν ευθύνεται για ελλείψεις στη διαθεσιμότητα προϊόντων από λόγους ανωτέρας βίας, καιρικών φαινομένων, πυρκαγιάς, απεργίες προμηθευτών, παράνομη συμπεριφορά τρίτων και εν γένει λόγους μη δυνάμενους να αποδοθούν σε υπαιτιότητα της.

H Εταιρία δεν ευθύνεται για τυχόν προσωρινή ή μόνιμη αδυναμία παροχής υπηρεσιών της και για καθυστερήσεις στην αποδοχή και εκτέλεση των παραγγελιών και παράδοση των παραγγελθέντων προϊόντων από λόγους μη δυνάμενους να αποδοθούν σε υπαιτιότητά της, όπως ενδεικτικά λόγους ανωτέρας βίας, ακραία καιρικά φαινόμενα, φυσικές καταστροφές, καταστάσεις ανάγκης, απεργίες, πυρκαγιά, δυσλειτουργίες των συνεργαζόμενων εταιρειών ταχυμεταφορών, τυχαία χειροτέρευση ή καταστροφή των προϊόντων πριν την παράδοση στον χρήστη και αφότου δοθούν για αποστολή, παράνομες παρεμβάσεις του αντισυμβαλλομένου ή τρίτου, δυσλειτουργία του παρόχου Επεξεργασίας Διαδικτυακών Πληρωμών (Τράπεζα) ή του φορέα παροχής υπηρεσιών φιλοξενίας (Host Provider) ή του φορέα παροχής υπηρεσιών Διαδικτύου (ISP) ή του φορέα παροχής υπηρεσιών πρόσβασης (Access Provider) ή του τερματικού εξοπλισμού του χρήστη, εσφαλμένη παροχή στοιχείων εκ μέρους του χρήστη και γενικά για κάθε περιστατικό που εμποδίζει την ομαλή εκπλήρωση των συμβατικών της υποχρεώσεων. Η ευθύνη της Εταιρείας περιορίζεται στις εκ της συμβάσεως με τον καταναλωτή ανειλημμένες υποχρεώσεις της και θα καταβάλλει πάσα δυνατή προσπάθεια να ανταποκριθεί, μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα σε αυτές.

H Εταιρία δεν ευθύνεται για κακή κατάσταση των παραδιδόμενων προϊόντων εφόσον αυτή δεν οφείλεται σε πλημμελή φύλαξη των προϊόντων από την ίδια και εφόσον ελήφθησαν όλα τα προληπτικά μέτρα που όφειλε να λάβει.

Το παρόν ηλεκτρονικό κατάστημα παρέχει το περιεχόμενο (π.χ. πληροφορίες, ονόματα, φωτογραφίες, απεικονίσεις κλπ.), τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που διατίθενται μέσω αυτού του δικτυακού τόπου «όπως ακριβώς έχουν», δηλαδή όπως αυτά παρουσιάζονται και περιγράφονται από τους κατασκευαστές ή/και τους προμηθευτές αυτών, χωρίς καμία εγγύηση εκπεφρασμένη ή και συνεπαγόμενη με οποιονδήποτε τρόπο. Επίσης, η Εταιρία δεν εγγυάται ότι το περιεχόμενο του παρόντος δικτυακού τόπου και η ποιότητα των παρεχόμενων μέσω αυτού υπηρεσιών θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες, απαιτήσεις και προσδοκίες των χρηστών/επισκεπτών του. Οποιεσδήποτε άμεσες, επιγενόμενες, παρεπόμενες, έμμεσες ή αποθετικές ζημίες προκύψουν από την πρόσβαση στον παρόντα δικτυακό τόπο, ή τη χρήση αυτού, δεν δημιουργούν ευθύνη για την Εταιρία, τα στελέχη, υπαλλήλους ή συνεργάτες της.

Η Εταιρία σε καμία περίπτωση δεν φέρει ευθύνη για τυχόν απαιτήσεις νομικής (αστικής ή/και ποινικής) φύσεως, ούτε για τυχόν ζημία (θετική, ειδική ή αποθετική η οποία ενδεικτικά και όχι περιοριστικά, διαζευκτικά ή/και σωρευτικά συνίσταται σε απώλεια κερδών, δεδομένων, διαφυγόντα κέρδη, χρηματική ικανοποίηση κλπ.), η οποία προκύπτει για χρήστες/επισκέπτες του παρόντος δικτυακού τόπου, ή για τρίτους, από αιτία που έχει σχέση με την λειτουργία ή μη ή/και τη χρήση της Ιστοσελίδας ή/και σε αδυναμία παροχής υπηρεσιών ή/και πληροφοριών που διατίθενται μέσω αυτής ή/και από τυχόν μη επιτρεπόμενες παρεμβάσεις τρίτων σε προϊόντα ή/και υπηρεσίες ή/και πληροφορίες που διατίθενται μέσω αυτής. Ακόμα, η Εταιρία δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη για ζημία ή βλάβη ή μόλυνση από ηλεκτρονικούς ιούς ή/και άλλα κακόβουλα προγράμματα, στον ηλεκτρονικό υπολογιστή ή σε άλλο ηλεκτρονικό μέσο που χρησιμοποιηθεί από χρήστη/επισκέπτη για πρόσβασή του στην Ιστοσελίδα, ούτε ευθύνεται για ζημία που έχει σχέση με αδυναμία εκτέλεσης, λάθος, παράλειψη, διακοπή, ελάττωμα, καθυστέρηση λειτουργίας ή εκπομπής ή πτώση γραμμής συστήματος κλπ.

Ο παρούσα Ιστοσελίδα, προκειμένου να διευκολύνει και να εξυπηρετεί τους χρήστες/επισκέπτες του, μπορεί να παρέχει μεταξύ άλλων σύνδεση μέσω «συνδέσμων» hyperlinks ή διαφημιστικών banners, με ιστοσελίδες και δικτυακούς τόπους τρίτων, για το περιεχόμενο, την πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων, την πολιτική ασφάλειας, την πληρότητα και ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών, ή τους όρους χρήσης των οποίων, η Εταιρία δεν μπορεί να εγγυηθεί, ούτε φέρει ευθύνη. Η σύνδεση με αυτούς τους δικτυακούς τόπους και ιστοσελίδες γίνεται με αποκλειστική ευθύνη του κάθε χρήστη/επισκέπτη. Οι ως άνω τρίτοι, πάροχοι των εν λόγω δικτυακών τόπων και ιστοσελίδων, έχουν και την πλήρη (αστική και ποινική) ευθύνη για την ασφάλεια, το σύννομο και την εγκυρότητα του περιεχομένου των δικτυακών τόπων και ιστοσελίδων τους, αποκλειόμενης κάθε ευθύνης της Εταιρίας, όπως ενδεικτικά ευθύνης περί δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας ή οποιουδήποτε δικαιώματος τρίτου. Κατά συνέπεια, οι χρήστες/επισκέπτες υποχρεούνται να απευθύνονται απευθείας στους ανωτέρω τρίτους παρόχους, για οτιδήποτε προκύψει από την επίσκεψη ή χρήση των δικτυακών τόπων και ιστοσελίδων τους. Παρά το γεγονός ότι οι χρήστες/επισκέπτες του παρούσας Ιστοσελίδας αποδέχονται ότι η Εταιρία ούτε υποχρεούται ούτε δύναται να ελέγξει την ασφάλεια και το περιεχόμενο τόσο των δικτυακών τόπων και ιστοσελίδων όσο και των υπηρεσιών τρίτων, στις οποίες παρέχει πρόσβαση, εντούτοις δικαιούται οποτεδήποτε να αφαιρεί, να τροποποιεί ή να διακόπτει οποιαδήποτε υπηρεσία τρίτου ή σύνδεση με δικτυακούς τόπους και ιστοσελίδες τρίτου, εάν κατά την κρίση της απειλείται ή παραβιάζεται ο νόμος ή οι παρόντες Όροι.

4. ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΧΡΗΣΤΩΝ / ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

Οι χρήστες/επισκέπτες υποχρεούνται να τηρούν όλους τους σχετικούς Ελληνικούς, Ευρωπαϊκούς και Διεθνείς νόμους και κανονισμούς, συμπεριλαμβανομένων ενδεικτικά και όχι περιοριστικά των νομοθεσιών που αφορούν την προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας, την προστασία προσωπικών δεδομένων, την προστασία του ανταγωνισμού κλπ. Επίσης οι χρήστες/επισκέπτες οφείλουν να κάνουν χρήση της Ιστοσελίδας και των υπηρεσιών που προσφέρονται μέσω αυτής κατά τρόπο σύμφωνο με τα χρηστά ήθη και τους παρόντες Όρους.

Οι χρήστες/επισκέπτες αποδέχονται ότι δεν θα χρησιμοποιούν την Ιστοσελίδα για αποστολή με e-mail ή μετάδοση με άλλους τρόπους, ή δημοσιοποίηση, περιεχομένου το οποίο είναι παράνομο, βλαβερό, απειλητικό, προσβλητικό, ενοχλητικό, συκοφαντικό, δυσφημιστικό, χυδαίο, άσεμνο, βλάσφημο, λιβελογραφικό, που παραβιάζει το απόρρητο τρίτων, που δείχνει εμπάθεια ή εκφράζει φυλετικές, εθνικές ή άλλες διακρίσεις, που δύναται να προκαλέσει βλάβες σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο, που δεν δικαιούται να μεταδοθεί σύμφωνα με την νομοθεσία ή με συμβατικές ή διαχειριστικές σχέσεις (όπως εσωτερικές πληροφορίες, ιδιοκτησιακές και εμπιστευτικές πληροφορίες που αποκτήθηκαν ή αποκαλύφθηκαν ως μέρος εργασιακών σχέσεων ή που καλύπτονται σε συμφωνίες εμπιστευτικότητας), ή που παραβιάζει δικαιώματα πνευματικής ή βιομηχανικής ιδιοκτησίας, ή άλλα ιδιοκτησιακά δικαιώματα τρίτων, που περιέχει ιούς λογισμικού ή οποιουσδήποτε άλλους κώδικες, αρχεία ή προγράμματα που έχουν σχεδιαστεί με σκοπό την διακοπή, την πρόκληση βλάβης, ή την καταστροφή εξοπλισμού λειτουργίας, λογισμικού ή υλικού ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Κάθε χρήστης/επισκέπτης της Ιστοσελίδας υποχρεούται ακόμα να μην προβαίνει σε πράξεις ή παραλήψεις που μπορούν να βλάψουν ή να διαταράξουν την λειτουργία του και την πρόσβαση τρίτων σ’ αυτήν, ή που μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο την παροχή των υπηρεσιών που προσφέρει η Εταιρία μέσω αυτής. Η χρήση του δικτυακού τόπου με τρόπο παράνομο ή με τρόπο που αντιτίθεται στου παρόντες Όρους, γεννά υποχρέωση αποζημίωσης της Εταιρίας για οποιαδήποτε θετική ή αποθετική ζημία υποστεί από την ως άνω συμπεριφορά. Επίσης υποχρεούται κάθε χρήστης/επισκέπτης να μην παρέχει ψεύτικες πληροφορίες για το πρόσωπό του, να μην προβαίνει σε πλαστοπροσωπία οποιουδήποτε άλλου προσώπου, να μην αποστέλλει ανεπιθύμητη ή ομαδική αλληλογραφία, ούτε πολλαπλά αντίγραφα μηνυμάτων, καθώς και να μην συλλέγει πληροφορίες για άλλους χρήστες/επισκέπτες του δικτυακού τόπου χωρίς την συγκατάθεσή τους, συμπεριλαμβανομένων χρηματοοικονομικών δεδομένων και ηλεκτρονικών διευθύνσεων.

Η μη συμμόρφωση κάποιου χρήστη/επισκέπτη της Ιστοσελίδας με το εφαρμοστέο δίκαιο ή/και τους Όρους αυτούς, παρέχει το δικαίωμα στην Εταιρία να λάβει τα απαραίτητα μέτρα και να προβεί σε κάθε αναγκαία ενέργεια για την αντιμετώπιση της εν λόγω συμπεριφοράς. Έτσι, σε τέτοιες περιπτώσεις, δικαιούται η Εταιρία, για παράδειγμα, να απαγορεύσει την πρόσβαση σε υπηρεσίες που παρέχει μέσω της Ιστοσελίδας ή να διαγράψει, επεξεργαστεί ή μετακινήσει μηνύματα, σεβόμενη βέβαια την αρχή της αναλογικότητας.

Οποιαδήποτε έξοδα ή αποζημίωση που τυχόν κληθεί να καταβάλλει η Εταιρία, λόγω παραβάσεως από χρήστη/επισκέπτη των υποχρεώσεών του που απορρέουν από τους παρόντες Όρους, βαρύνουν τον εν λόγω χρήστη/επισκέπτη, ο οποίος υποχρεούται να τα καταβάλλει στην Εταιρία άμεσα και χωρίς να απαιτείται να προσφύγει η τελευταία στα δικαστήρια.

5. ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ

Η παρούσα Ιστοσελίδα και το περιεχόμενό της, συμπεριλαμβανομένων εικόνων, γραφικών, φωτογραφιών, σχεδίων, κειμένων, πληροφοριακού υλικού, παρεχόμενων υπηρεσιών και προϊόντων, εμπορικών σημάτων, επωνυμιών, διακριτικών γνωρισμάτων, κάθε μορφής δεδομένων, λογισμικού, εκτός εάν δηλώνεται διαφορετικά για συγκεκριμένα δικαιώματα τρίτων, αποτελούν πνευματική και βιομηχανική ιδιοκτησία της Εταιρίας και προστατεύονται σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις του Ελληνικού και Ευρωπαϊκού δικαίου και των διεθνών συμβάσεων. Επίσης, οτιδήποτε μεταφέρεται, αναμεταδίδεται ή αποστέλλεται μέσω της Ιστοσελίδας, συνιστά ιδιοκτησία της Εταιρίας, εφόσον κάτι τέτοιο είναι δυνατό και νόμιμο.

Η πνευματική ιδιοκτησία αποκτάται χωρίς να απαιτείται καμία περαιτέρω διατύπωση και χωρίς την ανάγκη συμβάσεως ή απαγορευτικής ρήτρας κατά των προσβολών της.

Απαγορεύεται ρητά οποιαδήποτε αντιγραφή, τροποποίηση αναλογική/ψηφιακή εγγραφή και μηχανική αναπαραγωγή, διανομή, μεταφορά, downloading, μεταποίηση, μεταπώληση, εκμίσθωση, αποθήκευση, εκτύπωση, δημιουργία παράγωγης εργασίας ή παραπλάνηση του κοινού σχετικά με τον πραγματικό πάροχο της Ιστοσελίδας και του περιεχομένου της.

Η Εταιρία δηλώνει προς το χρήστη και ο χρήστης το αποδέχεται ότι απαγορεύεται η εκ μέρους του και με οποιονδήποτε τρόπο η εκμετάλλευση μέρους ή του συνόλου της Ιστοσελίδας για εμπορικό ή εν γένει οικονομικό σκοπό, της Εταιρίας επιφυλασσόμενης να αξιώσει από τον χρήστη την αποκατάσταση κάθε θετικής ή/και αποθετικής ζημίας ήθελε προκληθεί από τη μη τήρηση των περιλαμβανομένων στην παράγραφο υπό τον τίτλο «Δικαιώματα πνευματικής και βιομηχανικής ιδιοκτησίας».

Τα ονόματα, εικόνες, λογότυπα, εμπορικά σήματα και διακριτικά γνωρίσματα που αντιπροσωπεύουν την Εταιρία και που εμφανίζονται στην Ιστοσελίδα, είναι ιδιοκτησία της Εταιρίας ή τρίτων και προστατεύονται από τους Ελληνικούς, Ευρωπαϊκούς και διεθνείς νόμους περί πνευματικής και βιομηχανικής ιδιοκτησίας. Η χρήση τους απαγορεύεται ρητά χωρίς έγγραφη προηγούμενη άδεια της Εταιρίας ή του νόμιμου δικαιούχου τους. Προϊόντα, επωνυμίες, εμπορικά σήματα και διακριτικά γνωρίσματα τρίτων, που εμφανίζονται στην Ιστοσελίδα, αποτελούν πνευματική και βιομηχανική ιδιοκτησία αυτών, οι οποίοι φέρουν αποκλειστικά και την σχετική ευθύνη γι’ αυτά.

Σε κάθε περίπτωση η εμφάνιση και έκθεσή των ανωτέρω στην Ιστοσελίδα δεν θα πρέπει κατά κανένα τρόπο να εκληφθεί ως μεταβίβαση ή παραχώρησης ρητής ή σιωπηρής άδειας ή δικαιώματος χρήσης τους.

Οι πληροφορίες που τυχόν υποβάλλουν χρήστες/επισκέπτες της Ιστοσελίδας στην Εταιρία μέσω αυτής, λογίζονται ως πληροφορίες μη εμπιστευτικού χαρακτήρα και δεν αποτελούν περιουσιακό στοιχείο του εν λόγω χρήστη/επισκέπτη. Ακόμα, η Εταιρία μπορεί να συλλέγει περιορισμένες και αναγκαίες πληροφορίες για τις εν γένει εμπορικές της δραστηριότητες.

6. ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

Η διαχείριση από την Εταιρία και η προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών/επισκεπτών της Ιστοσελίδας, διέπονται από τη σχετική Ελληνική και Ευρωπαϊκή νομοθεσία και τους παρόντες Όρους.

Κατά την επίσκεψη και χρήση της Ιστοσελίδας και εν όψει της παροχής από την Εταιρία των υπηρεσιών που προσφέρει μέσω αυτής, είναι πιθανό να τους ζητηθεί να δηλώσουν στοιχεία που τους αφορούν (π.χ. όνομα, επάγγελμα, αριθμό τηλεφώνου, ηλεκτρονική διεύθυνση, κλπ.). Τα προσωπικά δεδομένα που δηλώνονται από χρήστες/επισκέπτες οπουδήποτε στις υπηρεσίες της Ιστοσελίδας, προορίζονται αποκλειστικά και μόνο για την διασφάλιση της λειτουργίας της αντίστοιχης υπηρεσίας και δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιηθούν από τρίτους χωρίς να τηρηθούν οι εφαρμοστέοι νόμοι. Προσωπικά δεδομένα χρηστών/επισκεπτών που ζητούνται από την Εταιρία περιορίζονται σε πληροφορίες απαραίτητες για την λειτουργία του ηλεκτρονικού της καταστήματος και την παροχή των υπηρεσιών που προσφέρονται μέσω αυτού, με σκοπό την βέλτιστη εξυπηρέτησή τους, σύμφωνα πάντα με τις διατάξεις του ν. 2472/1997 περί προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, καθώς και του ν. 3471/2006 που αφορά την προστασία δεδομένων στο πλαίσιο του ηλεκτρονικού εμπορίου, όπως αυτοί ισχύουν κάθε φορά.

Η Εταιρία μπορεί να συλλέγει, να αποθηκεύει και να επεξεργάζεται προσωπικά δεδομένα των χρηστών/επισκεπτών της Ιστοσελίδας, μόνον εάν τα ως άνω δεδομένα παρέχονται από τους ενδιαφερομένους οικειοθελώς, για τους εξής σκοπούς:

 • Για την παροχή υπηρεσιών που επιλέγουν οι χρήστες/επισκέπτες μέσω της Ιστοσελίδας (π.χ. αγορά προϊόντων, πληροφόρηση για νέα προϊόντα, συμμετοχή σε διαγωνισμούς κλπ.).
 • Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των χρηστών/επισκεπτών.
 • Για την συλλογή πληροφοριών από τους χρήστες/επισκέπτες (feedback) σχετικά με τα προσφερόμενα προϊόντα και υπηρεσίες της Ιστοσελίδας και τη βελτίωσή τους με βάση τις πληροφορίες συλλέχθηκαν.
 • Για την ενημέρωση των χρηστών/επισκεπτών για τα νέα προϊόντα του Poonto Store μετά από συγκατάθεσή τους.
 • Για την ενημέρωση των χρηστών/επισκεπτών για προσφορές του Poonto Store, καθώς και για τυχόν διενέργεια διαγωνισμών, μετά από συγκατάθεσή τους.
 • Για την διαφημιστική προβολή και προώθηση των προϊόντων του Poonto Store από απόσταση, μετά από συγκατάθεσή των χρηστών/επισκεπτών.
 • Για έρευνα αγοράς και επικοινωνία με τους χρήστες/επισκέπτες, μετά από συγκατάθεσή τους.
 • Για την βελτίωση της αναγνωρισιμότητας της Ιστοσελίδας.

Προσωπικά δεδομένα που παρέχονται οικειοθελώς από χρήστες/επισκέπτες της Ιστοσελίδας, μπορεί να συγκεντρώνονται από την Εταιρία σε αρχείο, να αποθηκεύονται και να υπόκεινται σε επεξεργασία από αυτήν για τον οικείο σκοπό.

Κάτοχος και υπεύθυνη επεξεργασίας των προσωπικών δεδομένων που έχουν συγκεντρωθεί κατά τον παραπάνω τρόπο και του αρχείου που έχει δημιουργηθεί για τους ως άνω σκοπούς θα είναι η Εταιρία στην έδρα της οποίας θα είναι εγκατεστημένο και το ανωτέρω αρχείο.

Αποδέκτης των προσωπικών δεδομένων που θα παρέχουν οι χρήστες/επισκέπτες της Ιστοσελίδας είναι μόνον η Εταιρία, η οποία δύναται να τα διαβιβάσει σε συνδεδεμένες με αυτήν εταιρείες, για λόγους λειτουργικής και μηχανογραφικής εξυπηρέτησης των συναλλακτικών της σχέσεων με τους εν λόγω χρήστες/επισκέπτες, όπως και για στατιστικούς και ιστορικούς λόγους. Εφόσον ο χρήστης/επισκέπτης έχει συμπληρώσει το σχετικό πεδίο και έχει συγκατατεθεί στην αποστολή σ’ αυτόν ενημερωτικού και διαφημιστικού-προωθητικού υλικού, η Εταιρία δύναται, μετά από ενημέρωση του χρήστη/επισκέπτη, να ανακοινώνει τα προσωπικά του δεδομένα σε τρίτους για την διαφημιστική προβολή των προϊόντων που αυτοί προσφέρουν, καθώς και σε επιχειρήσεις που πραγματοποιούν έρευνες αγοράς ή άλλη παρεμφερή δραστηριότητα.

Οι χρήστες/επισκέπτες που έχουν γνωστοποιήσει τα προσωπικά τους δεδομένα στην Εταιρία έχουν τα εξής δικαιώματα:

 • Το δικαίωμα πρόσβασης στα στοιχεία που τους αφορούν και βρίσκονται στην κατοχή της Εταιρίας.
 • Το δικαίωμα πληροφόρησης για (α) όλα τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που τους αφορούν, καθώς και την προέλευσή τους, (β) τους σκοπούς της επεξεργασίας, (γ) τους αποδέκτες ή τις κατηγορίες αποδεκτών (γ) την εξέλιξη της επεξεργασίας κατά το χρονικό διάστημα από την προηγούμενη ενημέρωση ή πληροφόρησή τους, (δ) τη λογική της αυτοματοποιημένης επεξεργασίας, (ε) κατά περίπτωση την διόρθωση, τη διαγραφή, ή την δέσμευση (κλείδωμα) των δεδομένων των οποίων η επεξεργασία δεν είναι σύμφωνη με τις διατάξεις του ν. 2472/1997.
 • Το δικαίωμα αντίρρησης για την επεξεργασία των δεδομένων που τους αφορούν.
 • Το δικαίωμα προσωρινής δικαστικής προστασίας.
 • Η συγκατάθεση των συμμετεχόντων στην συλλογή και επεξεργασία των προσωπικών τους δεδομένων μπορεί να ανακληθεί οποτεδήποτε, χωρίς όμως αναδρομικό αποτέλεσμα.

Η Εταιρία τηρεί όλες τις από τον νόμο επιβαλλόμενες υποχρεώσεις της. Το υποκείμενο των προσωπικών δεδομένων έχει δικαίωμα να ζητήσει ανά πάσα στιγμή την διακοπή αποστολής από την Εταιρία του ως άνω ενημερωτικού και διαφημιστικού-προωθητικού υλικού. Για να ασκήσει το δικαίωμα αντίρρησης που του παρέχει ο ν. 2472/1997 ο φορέας των προσωπικών δεδομένων πρέπει να ζητήσει εγγράφως από τον Υπεύθυνο Επεξεργασίας συγκεκριμένη ενέργεια, όπως την διόρθωση των προσωπικών δεδομένων που τον αφορούν, την προσωρινή μη χρησιμοποίησή τους, την δέσμευσή τους, την μη διαβίβασή τους, ή την διαγραφή τους.

Εάν ο χρήστης/επισκέπτης γνωστοποιεί αυτοβούλως ο ίδιος τα προσωπικά ή ευαίσθητά του δεδομένα μέσω της Ιστοσελίδας απευθείας σε τρίτους, εναπόκειται στον ίδιο να προβεί σε έρευνα των όρων προστασίας των δεδομένων αυτών από τους εν λόγω τρίτους. Ο χρήστης/επισκέπτης αποδέχεται ότι η Εταιρία δεν έχει καμία απολύτως ευθύνη για τέτοιες γνωστοποιήσεις και για την επακόλουθη τυχόν χρήση των εν λόγω δεδομένων από άλλα πρόσωπα. Ομοίως, η Εταιρία δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη για τυχόν γνωστοποίηση από χρήστες/επισκέπτες της Ιστοσελίδας προσωπικών ή/και ευαίσθητων δεδομένων τρίτων μέσω του δικτυακού τόπου χωρίς την προηγούμενη συναίνεση του ενδιαφερομένου φορέα των δεδομένων.

Κάθε χρήστης/επισκέπτης εγγυάται για την ακρίβεια και γνησιότητα των προσωπικών δεδομένων που τον αφορούν και που υποβάλλει στην Εταιρία καθώς και για το δικαίωμά της υποβολής των δεδομένων αυτών.

Η Εταιρία αντιτίθεται στην συγκέντρωση προσωπικών δεδομένων ανηλίκων προσώπων και η πολιτική της είναι να μη συλλέγει ούτε να επεξεργάζεται δεδομένα των προσώπων αυτών.

7. ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Η Εταιρία αναγνωρίζει την σημασία του θέματος της ασφάλειας των προσωπικών δεδομένων των χρηστών/επισκεπτών του παρόντος δικτυακού τόπου και καταβάλλει κάθε εύλογη προσπάθεια, με τις πιο σύγχρονες και προηγμένες μεθόδους, ώστε να εξασφαλίσει την ασφάλειά τους. Οι χρήστες/επισκέπτες ωστόσο πρέπει να έχουν επίγνωση ότι η αποστολή εμπιστευτικών πληροφοριών μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου δεν αποτελεί τον πλέον ασφαλή τρόπο επικοινωνίας, καθώς πάντοτε ενέχει τον κίνδυνο ανάγνωσης των πληροφοριών αυτών από τρίτους.

Όλες οι πληρωμές που πραγματοποιούνται με χρήση κάρτας διεκπεραιώνονται μέσω της πλατφόρμας ηλεκτρονικών πληρωμών «Alpha e-Commerce» της Alpha Bank και χρησιμοποιείται κρυπτογράφηση TLS 1.2 με πρωτόκολλο κρυπτογράφησης 128-bit (Secure Sockets Layer – SSL). Η κρυπτογράφηση είναι ένας τρόπος κωδικοποίησης της πληροφορίας μέχρι αυτή να φτάσει στον ορισμένο αποδέκτη της, ο οποίος θα μπορέσει να την αποκωδικοποιήσει με χρήση του κατάλληλου κλειδιού.

8. COOKIES

Όπως και οι περισσότερες Ιστοσελίδες έτσι και αυτή χρησιμοποιεί cookies, έτσι ώστε η Εταιρία να έχει πρόσβαση σε ορισμένες πληροφορίες κάθε φορά που κάποιος χρήστης/επισκέπτης περιηγείται στο ηλεκτρονικό της κατάστημα. Χωρίς τα cookies θα ήταν αδύνατο η Εταιρία να προσφέρει στους χρήστες/επισκέπτες της Ιστοσελίδας σημαντικές υπηρεσίες, όπως κατάσταση παραγγελιών, αποθήκευση προϊόντων στο καλάθι κλπ.

Τα cookies είναι αλφαριθμητικά αρχεία που μεταβιβάζονται στο σκληρό δίσκο του ηλεκτρονικού υπολογιστή των χρηστών/επισκεπτών ενός δικτυακού τόπου και χρησιμεύουν για την τήρηση στατιστικών στοιχείων που είναι απαραίτητα για την προσφορά υπηρεσιών όπως αυτές που αναφέρονται παραπάνω, όπως και για να καθορίζονται οι δημοφιλείς δικτυακοί τόποι ή για λόγους marketing και την πρόσβαση του χρήστη/επισκέπτη στην ιστοσελίδα που επιθυμεί.

Τα cookies δεν εγκυμονούν κινδύνους για τον ηλεκτρονικό υπολογιστή του χρήστη/επισκέπτη της Ιστοσελίδας. Αν κάποιος δεν επιθυμεί την συλλογή πληροφοριών μέσω cookies, μπορεί να ρυθμίσει το πρόγραμμα πλοήγησής του (browser) στο διαδίκτυο, για να διαγράψει τα ήδη υπάρχοντα στον σκληρό του δίσκο cookies και να επιλέξει είτε να απορρίπτονται αυτομάτως όλα τα νέα cookies, είτε να ερωτάται κάθε φορά που ένα cookie πρόκειται να εγκατασταθεί στο σκληρό δίσκο του υπολογιστή, εάν θέλει να το απορρίψει ή να το αποδεχθεί. Παρ’ όλα αυτά, οι χρήστες/επισκέπτες πρέπει να γνωρίζουν ότι η επιλογή της απόρριψης των cookies θα καθιστά πιο δύσκολη ή αδύνατη την χρήση τμημάτων και υπηρεσιών της Ιστοσελίδας.

Η Εταιρεία μας, για να μπορεί να αξιολογεί και να βελτιώνει διαρκώς την ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχει στον καταναλωτή, χρησιμοποιεί την υπηρεσία Skroutz Analytics, η οποία λειτουργεί με cookies. Μέσω της υπηρεσίας αυτής, εφόσον έχετε δώσει προηγουμένως τη σχετική συγκατάθεσή σας μέσω του Skroutz.gr, κοινοποιούνται με ασφάλεια από εμάς στο Skroutz ανώνυμα στατιστικά χρήσης. Τα δεδομένα που λαμβάνονται από την εταιρεία μας μέσω αυτής της υπηρεσίας καλύπτονται από την πολιτική απορρήτου (https://www.skroutz.gr/privacy) καθώς και την πολιτική cookies (https://www.skroutz.gr/cookies) του Skroutz.gr, στην οποία μπορείτε και να ανακαλέσετε τυχόν συγκατάθεσή σας.

Επιπλέον, σας ενημερώνουμε ότι, εφόσον έχετε οδηγηθεί στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα μέσω του Skroutz.gr και πραγματοποιήσετε σε εμάς αγορά, κοινοποιούνται με ασφάλεια από εμάς στο Skroutz δεδομένα που αφορούν στη συγκεκριμένη αγορά σας, στο πλαίσιο της εμπορικής συνεργασίας μας με το Skroutz και της χρήσης από εσάς των υπηρεσιών Skroutz. Η κοινοποίηση από εμάς των δεδομένων αυτών γίνεται μέσω cookie και είναι απαραίτητη για την οικονομική εκκαθάριση αυτής της εμπορικής συνεργασίας, της οποίας τυχόν κάνατε χρήση. Λόγω της αναγκαιότητας αυτής, η νομοθεσία μας επιτρέπει να μην ζητούμε τη συγκατάθεσή σας για την κοινοποίηση αυτών των δεδομένων. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην πολιτική απορρήτου (https://www.skroutz.gr/privacy) καθώς και την πολιτική cookies (https://www.skroutz.gr/cookies) του Skroutz.gr.

Η Εταιρία μας με στόχο την βελτίωση των υπηρεσιών που παρέχει έχει ενσωματώσει στον παρόντα δικτυακό τόπο το εργαλείο BestPrice 360 Analytics, στο πλαίσιο εξαγωγής στατιστικών στοιχείων και στοιχείων απόδοσης από τη συμμετοχή του ηλεκτρονικού της καταστήματος στην αντίστοιχη πλατφόρμα σύγκρισης τιμών προϊόντων www.bestprice.gr, στην οποία συμμετέχει. Το BestPrice Analytics 360 επιτρέπει τη διαβίβαση στο BestPrice.gr αποκλειστικά ανώνυμων δεδομένων, σχετικά με την κίνηση των χρηστών στον παρόντα δικτυακό τόπο (επίσκεψη ή παραγγελία και αγορά προϊόντων) για την εξαγωγή των αντίστοιχων στατιστικών αποτελεσμάτων και για τη βελτίωση των ενεργειών marketing.

9. ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ

Ο χρήστης/επισκέπτης της Ιστοσελίδας έχει την δυνατότητα, εάν το επιθυμεί, να ζητά να πληροφορείται για νέα προϊόντα που διαθέτει η Εταιρία μέσω αυτής ή/και στα φυσικά της καταστήματα, όπως και για τυχόν άλλες προσφορές, με την αποστολή διαφημιστικών – ενημερωτικών μηνυμάτων μέσω τηλεφώνου, e-mail, ή με το ταχυδρομείο. Ο χρήστης/επισκέπτης που το επιθυμεί μπορεί να ζητήσει τη διακοπή λήψης τέτοιων μηνυμάτων. Ακόμα η Εταιρία παρέχει την δυνατότητα, στους χρήστες/επισκέπτες της Ιστοσελίδας, λήψης newsletter στην ηλεκτρονική τους διεύθυνση, εάν δηλώσουν ότι θέλουν την υπηρεσία αυτή.

10. ΤΙΜΕΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ - ΤΡΟΠΟΙ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ - ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

Η Εταιρία ενημερώνει τον χρήστη ότι πουλάει τα εμφανιζόμενα προϊόντα στην τιμή που έχει σημειωθεί κάθε φορά κατά την χρονική στιγμή της πώλησης στην Ιστοσελίδα. Η Εταιρία δηλώνει στο χρήστη ότι η τιμή των προϊόντων δύναται να μεταβάλλεται γιατί βρίσκεται σε συνάρτηση με διάφορες παραμέτρους, όπως π.χ. η μεταβολή του κόστους παραγωγής τους, η πώληση του σε περιόδους εκπτώσεων κλπ.

Οι αναγραφόμενες τιμές, καθώς και οι εκπτώσεις, ισχύουν για αγορές μόνο μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματος και όχι του φυσικού μας καταστήματος.

Η Εταιρία δηλώνει προς το χρήστη ότι διατηρεί το δικαίωμα να μην ολοκληρώσει την πώληση οποιουδήποτε προϊόντος, εάν έχει αναγραφεί τιμή διαφορετική από την κανονική ή εάν υπάρχει λανθασμένη περιγραφή του προϊόντος για λόγους που δεν φέρει ευθύνη, π.χ. λόγω τεχνικής δυσλειτουργίας της Ιστοσελίδας ή εκ γραφικής παραδρομής.

α) Τηλεφωνική παραγγελία

Στην περίπτωση κατά την οποία ο χρήστης επιλέξει να προβεί σε αγορά προϊόντων της Ιστοσελίδας μέσω τηλεφωνικής κλήσης, συναινεί ότι με μόνη την τηλεφωνική κλήση προς την Εταιρία έχει ενημερωθεί για το σύνολο των όρων χρήσης της Ιστοσελίδας αλλά και των ειδικότερων όρων ολοκλήρωσης της πώλησης και κυρίως την τιμή των προϊόντων καθώς και την διαδικασία αποστολής και παράδοσης των προϊόντων και αποδέχεται όλα τα προαναφερόμενα.

Στην περίπτωση τηλεφωνικής παραγγελίας, οι διαθέσιμοι τρόποι πληρωμής είναι είτε η κατάθεση του ποσού σε τραπεζικό λογαριασμό της Εταιρίας (απαραίτητα να αναφέρεται το ονοματεπώνυμο του χρήστη στην αιτιολογία), η οποία θα έχει προηγηθεί σε κάθε περίπτωση της αποστολής της παραγγελίας, είτε με αντικαταβολή, σύμφωνα με τις προϋποθέσεις που αναγράφονται στους «Τρόπους Πληρωμής».

Προκειμένου να ολοκληρώσει τη διαδικασία αγοράς μέσω τηλεφωνικής κλήσης ο χρήστης θα πρέπει να ακολουθήσει τα κάτωθι στάδια:

 • Να επικοινωνήσει με την Εταιρία μέσω τηλεφωνικής κλήσης στο 210 49 49 409.
 • Να δηλώσει το προϊόν ή τα προϊόντα που επιθυμεί να αγοράσει.
 • Να δηλώσει τα στοιχεία, που θα του ζητηθούν και ειδικότερα: Ονοματεπώνυμο, πλήρη στοιχεία διεύθυνσης παράδοσης της παραγγελίας, email, κωδικός του προϊόντος ή των προϊόντων, ποσότητα, να επιβεβαιώσει τον τρόπο πληρωμής, το τελικό κόστος της παραγγελίας, συμπεριλαμβανομένων των εξόδων αποστολής στην περίπτωση που υπάρχουν.

β) Παραγγελία μέσω της Ιστοσελίδας

Ο χρήστης προκειμένου να προβεί σε αγορά προϊόντων θα πρέπει να επιλέξει να προσθέσει στο «Καλάθι αγορών» (κάνοντας κλικ στο συγκεκριμένο εικονίδιο) τα προϊόντα τα οποία επιθυμεί και να ολοκληρώσει τη διαδικασία αγοράς, σύμφωνα με την περιγραφή των εμφανιζομένων εικονιδίων, έχοντας επιπλέον συμπληρώσει όποιο σχετικό πεδίο απαιτηθεί, έχοντας επιλέξει τρόπο πληρωμής και αποδεχθεί τους όρους χρήσης.

Η διαθεσιμότητα των προϊόντων που προβάλλεται στην Ιστοσελίδα εξαρτάται από την κατάσταση των αποθεμάτων, ως εξής:

Άμεσα Διαθέσιμο: το προϊόν είναι άμεσα διαθέσιμο στην αποθήκη μας και ισχύουν οι ενδεικτικοί χρόνοι παράδοσης που αναφέρονται στους "Τρόπους Αποστολής".

Διαθέσιμο σε 1-3 ημέρες: το προϊόν δεν υπάρχει στην αποθήκη αλλά θα το προμηθευτούμε μέσα σε 1-3 εργάσιμες ημέρες από την παραγγελία σας. Οι ενδεικτικοί χρόνοι παράδοσης ξεκινούν από την στιγμή που το προϊόν είναι έτοιμο προς αποστολή.

Διαθέσιμο σε 4-10 ημέρες: το προϊόν δεν υπάρχει στην αποθήκη αλλά θα χρειαστούμε 4-10 εργάσιμες ημέρες για να το προμηθευτούμε. Οι ενδεικτικοί χρόνοι παράδοσης ξεκινούν από την στιγμή που το προϊόν είναι έτοιμο προς αποστολή.

Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας: το προϊόν δεν υπάρχει στην αποθήκη αλλά θα χρειαστούμε 30-60 εργάσιμες ημέρες για να το προμηθευτούμε. Οι ενδεικτικοί χρόνοι παράδοσης ξεκινούν από την στιγμή που το προϊόν είναι έτοιμο προς αποστολή.

11. ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΩΝ / ΑΚΥΡΩΣΕΩΝ

Ο χρήστης υποχρεούται κατά την παραλαβή, να αποσυσκευάσει και να ελέγξει τα προϊόντα για να επιβεβαιώσει την ανυπαρξία εξωτερικών, αισθητικών ελαττωμάτων και στην περίπτωση που υπάρχουν, δικαιούται να αρνηθεί την παραλαβή του είδους. Σε περίπτωση ανεπιφύλακτης αποδοχής από τον χρήστη της παράδοσης του είδους, θα θεωρείται ότι αυτό παραδόθηκε σε άριστη κατάσταση εξωτερικά και χωρίς αισθητικά ελαττώματα.

α) Επιστροφές προϊόντων με χρέωση της Εταιρίας

Η επιστροφή προϊόντων χρεώνεται σε βάρος της Εταιρίας:

 • Σε όλες τις περιπτώσεις στις οποίες παραδίδονται προϊόντα άλλα από τα πωληθέντα, κατά είδος ή ποσότητα.
 • Σε περίπτωση που κατά την παράδοση το είδος έχει συσκευασία κατεστραμμένη, ολοκληρωτικά ή κατά το μεγαλύτερο μέρος της, ο χρήστης δύναται να μην αποδεχτεί την παραλαβή του προϊόντος εξαρχής και να ζητήσει την αντικατάστασή του, κατόπιν συνεννόησης με την Εταιρία.
 • Σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι το είδος φέρει κατασκευαστικό ελάττωμα.

Στις περιπτώσεις επιστροφής με χρέωση της εταιρείας, τα προϊόντα πρέπει να επιστρέφονται εντός 7 ημερολογιακών ημερών από την έγκριση της Εταιρίας για την επιστροφή, στην κατάσταση που παρελήφθησαν από τον χρήστη.

Στις περιπτώσεις που η Εταιρία έχει εγκρίνει αντικατάσταση ή πίστωση προϊόντος, η επιστροφή του θα πρέπει να γίνεται μαζί με όλα τα έγγραφα τα οποία συνόδευαν το προϊόν (π.χ. απόδειξη λιανικής κ.ο.κ.) και πλήρη τη συσκευασία του. Η επιστροφή των προϊόντων με χρέωση της Εταιρίας θα πραγματοποιείται είτε με προσωπικό και μεταφορικά μέσα της Εταιρίας είτε μέσω courier (μόνο με την συνεργαζόμενη).

Στις περιπτώσεις που η Εταιρία προβαίνει σε ακύρωση συναλλαγής, υπό την προϋπόθεση ότι θα έχουν προηγουμένως παραληφθεί και ελεγχθεί τα προϊόντα από την Εταιρία, η επιστροφή των χρημάτων στον χρήστη θα γίνεται ως εξής:

 • Στην περίπτωση χρέωσης μέσω πιστωτικής κάρτας: η Εταιρεία θα υποχρεούται να ενημερώσει την Τράπεζα για την ακύρωση της συναλλαγής και η τράπεζα θα προβεί σε κάθε πράξη που προβλέπεται με βάση τη σύμβαση που έχει καταρτίσει με τον χρήστη. Η εταιρεία κατόπιν της ενημέρωσης αυτής δεν φέρει καμία ευθύνη για το χρόνο και τον τρόπο εκτέλεσης του αντιλογισμού, που ρυθμίζεται από την ανωτέρω αναφερόμενη σύμβαση.
 • Στην περίπτωση πληρωμής μετρητοίς με αντικαταβολή είτε με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό της εταιρείας είτε με πληρωμή στο κατάστημα, η επιστροφή των χρημάτων στον χρήστη θα γίνεται μέσω κατάθεσης σε τραπεζικό λογαριασμό (ΙΒΑΝ) που θα υποδείξει ο ίδιος.
 • Στην περίπτωση πληρωμής μέσω Paypal, θα γίνεται επιστροφή χρημάτων με αντίστοιχη πίστωση του λογαριασμού Paypal του χρήστη.

Η επιστροφή του τιμήματος θα γίνεται εντός 7 ημερολογιακών ημερών από την ημέρα της επιστροφής του/των προϊόντος/προϊόντων στην Εταιρία.

Σε περίπτωση που τα προϊόντα επιστραφούν ελλιπή, η Εταιρία έχει το δικαίωμα να ζητήσει αποζημίωση από τον χρήστη, το ποσό της οποίας θα καθορίζεται από την κατάσταση των προϊόντων και θα προβαίνει μονομερώς σε μερικό συμψηφισμό της απαίτησής του αυτής έναντι του χρήστη.

β) Ακυρώσεις

Εάν επιθυμείτε την ακύρωση της παραγγελίας θα επικοινωνήσετε στο τηλέφωνο 2104949409 ή θα στείλετε email στο sales@poonto.gr για την ακύρωσή της. Σε περίπτωση που έχουν ήδη αποσταλεί τα προϊόντα, θα πρέπει να μην αποδεχθείτε την παραλαβή αυτών, έτσι ώστε να επιστραφούν στην εταιρεία.

12. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΥΠΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ

Η Εταιρία ενημερώνει τον χρήστη ότι έχει δικαίωμα, εντός των ορίων και υπό τη ρητή επιφύλαξη της κείμενης νομοθεσίας, να επιστρέψει στην Εταιρία το/-α προϊόν/-ντα , που έχει αγοράσει από την Ιστοσελίδα, ασκώντας το δικαίωμα υπαναχώρησης από την σύμβαση της πώλησης υπό την προϋπόθεση επιστροφής του παραστατικού αγοράς και την τήρηση των σχετικών όρων, όπως περιγράφονται παρακάτω.

Ο χρήστης έχει δικαίωμα εντός προθεσμίας 14 ημερολογιακών ημερών από την ημέρα που απέκτησε ο ίδιος ή τρίτο πρόσωπο ειδικά προς τούτο εξουσιοδοτημένο τη φυσική κατοχή των αγαθών, να προβεί χωρίς να αναφέρει το λόγο σε υπαναχώρηση από την αγορά την οποία έχει πραγματοποιήσει μέσω της Ιστοσελίδας.

Το δικαίωμα υπαναχώρησης ο χρήστης δύναται να το ασκήσει αποστέλλοντας σε κάθε περίπτωση και τα προϊόντα στην Εταιρία, στέλνοντας στο sales@poonto.gr, πάντα εντός της προθεσμίας που αναφέρεται ως άνω, μια δήλωση υπαναχώρησης.

Ο χρήστης, ο οποίος θα προβεί στην άσκηση του δικαιώματος υπαναχώρησης σύμφωνα με τα ανωτέρω, υποχρεούται να αποστείλει πίσω τα προϊόντα εντός 7 ημερολογιακών ημερών από την ημέρα που ενημέρωσε την Εταιρία, σύμφωνα με την προβλεπόμενη ως άνω διαδικασία, σχετικά με την απόφασή του να υπαναχωρήσει από την αγορά στην οποία έχει προβεί μέσω της Ιστοσελίδας. Σε καμία περίπτωση, δεν θα γίνονται δεκτά από την Εταιρεία προϊόντα χωρίς να έχει προηγηθεί η έγγραφη ή ηλεκτρονική γνωστοποίηση της υπαναχώρησης.

Τα έξοδα επιστροφής των προϊόντων στην Εταιρία βαρύνουν τον χρήστη/επισκέπτη και η επιστροφή τους πραγματοποιείται από τις συνεργαζόμενες με την Εταιρία εταιρίες μεταφορών και ταχυμεταφορών. Ο χρήστης υποχρεούνται μαζί με τα προϊόντα που θα επιστρέψει στην Εταιρία να επιστρέψει και το παραστατικό που είχε εκδώσει η Εταιρία για την πώληση των προϊόντων.

Τα προϊόντα που θα επιστραφούν στην Εταιρία από τον χρήστη/επισκέπτη δεν θα πρέπει να έχουν χρησιμοποιηθεί ή να έχουν υποστεί οποιαδήποτε ζημία. Επομένως ο χρήστης πρέπει να επιστρέψει τα προϊόντα χωρίς να έχει αφαιρέσει τα καρτελάκια που πιθανόν να φέρουν τα προϊόντα. Ο χρήστης πρέπει να επιστρέφει τα προϊόντα στην αρχική τους συσκευασία και να έχει χειριστεί τα προϊόντα χωρίς να έχουν υποστεί αλλοιώσεις είτε αυτά είτε η αρχική τους συσκευασία. Σε κάθε περίπτωση ο χρήστης φέρει την ευθύνη μόνο για οποιαδήποτε μείωση της αξίας των προϊόντων προκύψει από το χειρισμό, που δεν ήταν απαραίτητος για να διαπιστώσει τη φύση, τα χαρακτηριστικά και τη λειτουργία των προϊόντων.

Η Εταιρία, θα επιστρέψει στον χρήστη κάθε πληρωμή που έλαβε από τον τελευταίο εντός χρονικού διαστήματος 7 ημερολογιακών ημερών από την ημέρα της επιστροφής του/των προϊόντος/προϊόντων στην Εταιρία.

Η επιστροφή των χρημάτων στον χρήστη (του καθαρού ποσού, αφού αφαιρεθούν τα έξοδα αποστολής αν υπάρχουν), θα γίνεται ως εξής:

 • Στην περίπτωση χρέωσης μέσω πιστωτικής κάρτας: η Εταιρεία υποχρεούται να ενημερώσει την Τράπεζα για την ακύρωση της συναλλαγής και η τράπεζα θα προβεί σε κάθε πράξη που προβλέπεται με βάση τη σύμβαση που έχει καταρτίσει με τον χρήστη. Η Εταιρεία κατόπιν της ενημέρωσης αυτής δεν φέρει καμία ευθύνη για το χρόνο και τον τρόπο εκτέλεσης του αντιλογισμού, που ρυθμίζεται από την ανωτέρω αναφερόμενη σύμβαση.
 • Στην περίπτωση πληρωμής είτε με μετρητά με αντικαταβολή είτε με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό της εταιρείας, η επιστροφή των χρημάτων στον χρήστη θα γίνεται μέσω κατάθεσης σε τραπεζικό λογαριασμό (ΙΒΑΝ) που θα υποδείξει ο ίδιος.
 • Στην περίπτωση πληρωμής μέσω Paypal, θα γίνεται επιστροφή χρημάτων με αντίστοιχη πίστωση του λογαριασμού Paypal του χρήστη.

Κατά παρέκκλιση η Εταιρία δεν απαιτείται να επιστρέψει στο χρήστη πρόσθετες δαπάνες που κατέβαλε ο χρήστης π.χ. στην περίπτωση κατά την οποία ο χρήστης είχε επιλέξει ταχύτερο τρόπο παράδοσης των προϊόντων με επιβάρυνση οικονομική δική του.

Η Εταιρία μπορεί να παρακρατήσει την επιστροφή των χρημάτων στον χρήστη μέχρι να λάβει πίσω τα αγαθά ή μέχρι ο χρήστης να παράσχει αποδείξεις ότι έστειλε πίσω τα προϊόντα, όποιο από τα δύο συμβεί πρώτο.

Δεν ισχύει υπαναχώρηση στις εξής περιπτώσεις:

 • Για προϊόντα τα οποία δεν είναι κατάλληλα προς επιστροφή, για λόγους προστασίας της υγείας ή για λόγους υγιεινής και τα οποία έχουν ανοιχτεί μετά την παράδοση.
 • Σε περίπτωση που ο χρήστης επιλέξει παραλαβή από το κατάστημα και πληρωμή στο κατάστημα, τότε η πώληση δεν λογίζεται ως εξ αποστάσεως σύμβαση και κατά συνέπεια δεν ισχύει το δικαίωμα υπαναχώρησης.
 • H  αξία του προϊόντος είναι μικρότερη ή ίση των 30 ευρώ (άρθρο 3ι, παρ.1, ν.2251/1994).

13. ΟΡΟΙ ΕΓΓΥΗΣΗΣ

Τα διατιθέμενα από την Εταιρεία προϊόντα είναι προϊόντα διαρκείας, τα οποία φέρουν εγγύηση, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία. Η εγγύηση των προϊόντων έχει διάρκεια 2 ετών από την ημερομηνία αγοράς και επιτρέπει είτε τη δωρεάν αποκατάσταση του προβλήματος είτε την αντικατάσταση του προϊόντος είτε τη μερική ή ολική επιστροφή του τιμήματος που κατέβαλε ο χρήστης, εφ’ όσον πληρούνται οι εξής όροι: Να υπάρχει η απόδειξη ή το τιμολόγιο αγοράς προϊόντος, να μην έχουν αλλοιωθεί τα σταθερά στοιχεία του προϊόντος (product code, barcode) και η όποια δυσλειτουργία ή ελάττωμα ή βλάβη του προϊόντος να μην οφείλεται σε υπαιτιότητα του χρήστη.

14. ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ

Σύμφωνα με την Οδηγία 2013/11/ΕΚ, η οποία ενσωματώθηκε στην Ελλάδα με την ΚΥΑ 70330/2015, προβλέπεται πλέον και η δυνατότητα ηλεκτρονικής επίλυσης καταναλωτικών διαφορών με τη διαδικασία Εναλλακτικής Επίλυσης Διαφορών (ΕΕΔ - Alternative Dispute Resolution) στο σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εάν ο χρήστης έχει την ιδιότητα του καταναλωτή (δηλ. φυσικό πρόσωπο που ενεργεί εκτός επαγγελματικής ιδιότητας) και έχει οποιοδήποτε πρόβλημα με αγορά που πραγματοποίησε από την Ιστοσελίδα μας μπορεί να κινήσει την διαδικασία ΕΕΔ δια μέσου της ενιαίας πανενωσιακής πλατφόρμας για την ηλεκτρονική επίλυση διαφορών (πλατφόρμα ΗΕΔ) διαθέσιμη στο: https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.chooseLanguage

15. ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΟ ΔΙΚΑΙΟ

Οι παραπάνω Όροι υπόκεινται στο ελληνικό δίκαιο και ερμηνεύονται σύμφωνα με αυτό. Εάν κάποια διάταξη κριθεί άκυρη ή ακυρώσιμη από το αρμόδιο ελληνικό δικαστήριο, παύει να ισχύει, χωρίς αυτό να επηρεάζει την ισχύ των υπολοίπων Όρων. Κάθε διαφορά που ανακύπτει από την χρήση της Ιστοσελίδας ή που αφορά τους παρόντες Όρους υπόκειται στην αρμοδιότητα των καθ’ ύλην δικαστηρίων του Πειραιά.