Το καλάθι μου

Σύνολο: {{order.final_cost}}
Τηλεφωνικές παραγγελίες 2104949409
Δωρεάν μεταφορικά άνω των 69€
Έως 12 άτοκες δόσεις για αγορές άνω των 69€
Ώρα να στρώσουμε... τραπέζι!
Πίσω στην λίστα άρθρων

Ώρα να στρώσουμε... τραπέζι!

Έπιασε κρύο και είναι καιρός για δύο όπως λέει το γνωστό τραγούδι, έπιασε κρύο και είναι η ώρα να στρώσουμε... το τραπέζι μας θα προτείνουμε εμείς! Το φαγητό εδώ και αιώνες είναι εκτός από βασική ανάγκη μια ευκαιρία να μαζευτούμε όλοι μαζί, οικογένεια και φίλοι γύρω από ένα τραπέζι συζητώντας, γελώντας και δημιουργώντας κοινές αναμνήσεις. Είναι μια ευκαιρία να δείξουμε αγάπη και φροντίδα, όχι μόνο σε όσους αγαπάμε αλλά και στον ίδιο μας τον εαυτό. Βάζουμε λοιπόν όλο το μεράκι και την μαεστρία μας στην δημιουργία και όταν έρχεται η ώρα του σερβιρίσματος απογειώνουμε το τραπέζι μας. Γιατί μην ξεχνάμε πως , πρώτα χορταίνει το μάτι και ύστερα το στομάχι!

Προτάσεις σερβιρίσματος υπάρχουν πολλές για κάθε ύφος και στυλ. Σετ πιάτων με λευκό ή μπεζ τελείωμα είναι μια κλασσική, διαχρονική επιλογή, ενώ ένα σετ πιάτων με σχέδιο μωσαϊκό, μάνταλα ή φλoράλ ταιριάζουν σε έναν οικοδεσπότη με vintage αισθητική. Πάντα υπάρχουν και οι πιο μοντέρνες επιλογές όπως ένα σετ πιάτων με καρό, πουά ή ριγωτό σχέδιο σε διάφορα χρώματα και, για τους πιο τολμηρούς και εκείνους που ακολουθούν τις τάσεις της κάθε εποχής, ένα σετ πιάτων με σχέδιο το μάτι. Τα διάφανα σετ  πιάτων είναι για πολλούς μια ασφαλή και ταυτόχρονα κομψή επιλογή μιας και μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε όλες τις περιστάσεις, από ένα Κυριακάτικο τραπέζι μέχρι το τραπέζι της Πρωτοχρονιάς στρωμένα πάνω σε ένα γιορτινό κόκκινο τραπεζομάντηλο. 

Το σετ μαχαιροπίρουνων που θα επιλέξουμε μπορεί να είναι στο ίδιο ύφος με τα πιάτα ή κάτι εντελώς ξεχωριστό που θα το κάνει και πρωταγωνιστή στο τραπέζι μας. Ένα ασημί ή χρυσό σετ μαχαιροπίρουνων είναι μια παραδοσιακά δοκιμασμένη στον χρόνο επιλογή, όμως επιχαλκωμένα μαχαιροπίρουνα ή με χρωματιστές λαβές θα δώσουν ένα ξεχωριστό ύφος στο τραπέζι μας. Για τους λάτρεις του κρέατος τα μαχαίρια με ξύλινη λαβή είναι must. 

Στα ποτήρια επίσης μπορούμε να διαλέξουμε μέσα από μια τεράστια ποικιλία χρωμάτων και σχεδίων. Ποτήρια νερού σωλήνες,  κρασιού και μπύρας διάφανα ή ανάγλυφα σε διάφορα μοτίβα. Μια καράφα με το κρασί που πίνουμε αντί του μπουκαλιού θα δώσει έξτρα στυλ στο τραπέζι μας. Πιατέλες οβάλ ή τετράγωνες, με πόδι ή επιπέδων, σαλατιέρες και μπολ σε διάφορα μεγέθη σε σχήμα στρογγυλό ή γόνδολας μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να σερβίρουμε από σαλάτες, σάλτσες, ντιπ  και μακαρονάδες μέχρι σούπες και κρεατικά.

Ειδικότερα τα μπολ και τις σαλατιέρες μπορούν να συνοδέψουν σετ σερβιρίσματος σαλάτας είτε μεταλλικά είτε ξύλινα ανάλογα το σετ που έχουμε επιλέξει. Σκεύη όπως πυρίμαχα με καπάκι και σαγανάκι μέσα στο οποίο μπορούμε να ψήσουμε αλλά ταυτόχρονα να σερβίρουμε κατευθείαν - πάνω στον ξύλινο δίσκο που τα συνοδεύει - το τραπέζι μας, αποτελούν εκτός από πολύ μοντέρνα μια πρακτική λύση. Για τα μικρά παιδιά μας, που θέλουμε να είναι μαζί μας αλλά ταυτόχρονα να είναι ασφαλή, υπάρχουν απίθανα παιδικά σετ φαγητού με παιδικούς ήρωες και χρώματα φτιαγμένα από μπαμπού.

Τέλος, ένα πλατό σερβιρίσματος στρογγυλό η ορθογώνιο,  από μάρμαρο, πέτρα ή ακόμα και χρυσό αλουμίνιο με περίτεχνα σκαλίσματα, με αλλαντικά crackers και ποικιλία τυριών μπορεί να συνοδέψει τέλεια το ουίσκι ή το κονιάκ μας. Ένα σετ μαχαιριών σερβιρίσματος τυριού και ποτήρια αντίστοιχα για ουίσκι ή κονιάκ, είναι οι λεπτομέρειες που θα κάνουν την διαφορά και σε αυτή την περίσταση!