Το καλάθι μου

Σύνολο: {{order.final_cost}}
Τηλεφωνικές παραγγελίες 2104949409
Δωρεάν μεταφορικά άνω των 69€
Έως 12 άτοκες δόσεις για αγορές άνω των 69€
Ο Νοέμβριος σε Πρώτο Πλάνο: Προετοιμασία για την Ε
Πίσω στην λίστα άρθρων

Ο Νοέμβριος σε Πρώτο Πλάνο: Προετοιμασία για την Εορταστική Περίοδο.

Το φθινόπωρο έχει περάσει μια αναγέννηση τα τελευταία χρόνια λόγω της αλλαγής του καιρού και της εισαγωγής κουλτούρας από δυτικές χώρες. Παραδοσιακά ήταν η εποχή που δήλωνε την έναρξη της ρουτίνας, την επιστροφή στα γραφεία & τα θρανία, τα πρωτοβρόχια και την αλλαγή της ντουλάπας από καλοκαιρινή σε χειμερινή.

Τα τελευταία χρόνια όμως παρατηρούμε μια αλλαγή που έχει αρχίσει πλέον να επηρεάζει σημαντικά το πως βιώνουμε αυτή την εποχή.

1. Η αλλαγή του καιρού

Η επιμήκυνση της θερινής περιόδου μας δίνει ευκαιρία για εξορμήσεις, κάνει τα σαββατοκύριακα μας πιο ενεργά και μας δίνει την δυνατότητα να χαρούμε περισσότερο την παραλία. Τα χειμερινά υφάσματα και τα χαλιά παραμένουν στην θέση τους.

Παράλληλα παρατηρούμε ότι η χειμερινή περίοδος έρχεται πιο απότομα, και οι κρύες μέρες έχουν χαμηλότερες θερμοκρασίες από ότι είχαμε συνηθίσει. Το χιόνι πλέον είναι ένα φαινόμενο που βλέπουμε σχεδόν κάθε χρόνο.

Για τους λάτρεις της διακόσμησης, αυτή η αλλαγή έχει αρχίσει σιγά σιγά να αλλάζει τις συνήθειες μας. Οι φθινοπωρινές ιδέες και τα σχετικά χρώματα αργούν να κάνουν την εμφάνιση τους και μένουν σχετικά για λιγότερο χρόνο, ενώ η προετοιμασία για τον χειμώνα γίνεται ολοένα και πιο σημαντική.

2. Εισαγωγή δυτικής κουλτούρας

Το φθινόπωρο στην Ελλάδα πάντα σχετιζόταν με επιστροφή στην εργασία και περιμέναμε τα Χριστούγεννα για να γιορτάσουμε ένα διάλειμμα. Με την εισαγωγή εορτών όπως το Halloween και Thanksgiving, που εδραιώνονται όλο και περισσότερο στην συνείδηση μας κάθε χρόνο, το φθινόπωρο έχει αρχίσει να γίνεται πιο ενδιαφέρον και μας δίνονται καινούριες ευκαιρίες για να αναδείξουμε τον χώρο μας.

Και δεν ξεχνάμε φυσικά το Black Friday, που για πολλούς είναι μια ευκαιρία να προετοιμαστούν καταλλήλως και πιο οικονομικά, για τον υπόλοιπο χρόνο.

3. Η προετοιμασία για τα Χριστούγεννα

Δεν είναι τυχαίο λοιπόν, που βλέπουμε τα Χριστουγεννιάτικα να κάνουν την εμφάνιση τους πιο νωρίς. Πλέον είναι εύκολο να διατηρήσουμε ένα εορταστικό πνεύμα καθόλη την διάρκεια του φθινοπώρου, και λόγω της απότομης μεταβολής του καιρού, δίνουμε μια προτεραιότητα στην χειμερινή διακόσμηση.

Μας δίνεται επίσης μια ευκαιρία να κάνουμε καλύτερο planning στο πως και που θα περάσουμε τα Χριστούγεννα, και να σκεφτούμε πιο συγκεκριμένα την διακόσμηση. Για παράδειγμα:

α) Πώς θα στολίσουμε δέντρο; Εάν θέλουμε να περάσουμε οικογενειακές στιγμές στο σπίτι, ένα μεγάλο στολισμένο δέντρο είναι η πιο αγνή έκφραση του Χριστουγεννιάτικου πνεύματος. Εάν όμως θέλουμε να το περάσουμε στην εξοχή, ή να είμαστε πιο δραστήριοι, ίσως ένα πιο μικρό, μοντέρνο δέντρο, να εξυπηρετήσει καλύτερα τις ανάγκες μας.

β) Πόσα λαμπιόνια θα χρειαστούμε, τι υλικό και μέγεθος χρειαζόμαστε για τις χριστουγεννιάτικες φιγούρες; Γενικά μιλώντας, ο στολισμός μιας μονοκατοικίας είναι πιο εξωστρεφής. Μπορούμε εύκολα να διακοσμήσουμε τους εξωτερικούς τοίχους, την αυλή και τυχόν δέντρα που έχουμε. Αυτό σημαίνει ότι χρειαζόμαστε περισσότερα λαμπιόνια και πιο ανθεκτικά υλικά. Αντίθετα, για την διακόσμηση ενός διαμερίσματος μπορούμε να εστιάσουμε σε πιο μοντέρνα και κομψά είδη.

γ) Έχουμε τζάκι; Εάν ναι, ο στολισμός του φέρνει ένα υπέροχο αποτέλεσμα και το φως που φέρνει τα βράδια φτιάχνει μια εντυπωσιακή ατμόσφαιρα που μαγεύει μικρούς και δημιουργεί συναίσθημα νοσταλγίας στους μεγάλους. Εάν όχι, μπορούμε να διαλέξουμε τα κατάλληλα φωτιστικά, που σε συνδυασμό με θερμό φως να δημιουργήσουν την σωστή ατμόσφαιρα.

Η σωστή αντίδραση στις αλλαγές των καιρών είναι τέχνη και αντίληψη, και δηλώνει μια εξωστρέφεια που πλέον δεν βλέπουμε τόσο συχνά στην καθημερινότητα μας. Σας ευχόμαστε καλό Νοέμβριο.

 

Σχετικά προϊόντα